• My Image
 • My Image
 • My Image

FAQ

 • Kan vannet fryse i en monoblokk luft / vann varmepumpe?

  Et stort antall monoblokk luft / vann varmepumper har vært solgt fra produsenter som eksempelvis Nibe, CTC og andre i Scandinavia de siste 25 årene. Bekymringene rundt frostskader har vist seg å være marginale, og i praksis ubegrunnede. Risikoen for langvarig strømbrudd når det er sprengkulde er veldig lav her. Strømbrudd skjer som oftest i forbindelse med uvær, når det er lavtrykk og plussgrader i luften.

  Uansett anbefaler vi alle kunder å tilsette 20% prosent frostvæske / glykol i vannkretsen til varmepumpen. Det er mer enn nok til at vannet mister sprengkraften, slik at varmeveksleren i varmepumpen ikke kan fryse i stykker, om en skulle være uheldig av en eller annen grunn. Mindre enn 20% kan gi bakterie vekst da glykol er næringsrikt for enkelte bakterier. Men ved ca. 20% blir blandingen for giftig til at de kan leve i den.

 • Hva er forskjellen på en on/off og en inverter varmepumpe?

  NN

 • Venter

  NN

 • Reparasjoner etter utløpet av garantitiden

  Dette er et tema det fokuseres veldig lite på, og som er nesten umulig å finne ut av før en selv står der en dag i fremtiden. Vår partner, Polarheat AB i Sverige, har 10 år bak seg med veldig fornøyde kunder, blant annet på grunn av lave service og reparasjonskostnader.

  En varmepumpe som står utendørs lever et hardt liv, og er utsatt for mange ekstreme påkjenninger år etter år. De aller fleste går til langt over 10 år uten stopp. Men lokale påvirkninger, som løv fra trær, som over tid kommer seg inn i fordamperen og omdannes til jord, eller uheldige plasseringer under takrenner som lekker, eller steder hvor vinden bygger snøfonner osv. kan over tid føre til driftstans, som krever reparasjon.

  Som mange kunder av merkesnavn varmepumper har fått erfare, så var det ikke bare innkjøpsprisen som var høyere. Kostnaden ved en større reparasjon 6-8 år etter anskaffelsen vil i mange tilfeller, ganske enkelt ikke være lønnsom.

  For våre varmepumper er vi konservative med tanke på ny og avansert teknologi, dersom den ikke viser til vesentlige ytelses forbedringer i våre tester. Vi foretrekker gode og driftsikre varmepumper med kvalitetskomponenter som leveres relativt uendret over perioder på flere år. Eksempelvis koster et elektonikk-hovedkort til våre pumper i dag kr. 1990,- inkl. mva.

  Sjekk prisen selv på et slikt kort før du går til anskaffelse av en merkesnavn varmepumpe. Deres pris er det mangedobbelte, og det samme gjelder i prinsipp for alle andre komponenter. Dette er ikke avskrekkings taktikk men velkjente fakta i dagens marked.

 • Venter

  NN

 • venter,,,

  NN